Любопитно

Харманлийски ученици поставиха къщички за птици

Къщички за птици е поредната екоинициатива на ученици от ПГЕТ „Захари Стоянов“ в Харманли.

Със зимната грижа за пернатия свят се зае клуб „Сръчкомания“, който под ръководството на учителката Милена Иванова работи по училищния проект „Занимания по интереси“.

ХарманлиГимназистите избраха кокетни модели на къщичките, които изработиха от технологични отпадъчни материали – още една грижа за опазване на околната среда. Вече ги поставихме в района на чешмата в парка „Изворът на Белоногата“ край Харманли, разказват те.

ХарманлиПодслон и храна вече има и за птиците край чешмата до село Бисер, която е украсена с рисунка на Гергана от покойния художник Михаил Чаушев преди 62 години.

Както Haskovo.info писа, наскоро учениците от професионалната гимназия направиха хранилка за дребен дивеч. Жестът им не остана незабелязан и те заслужиха отличие от НЛРС „Съюз на ловците и риболовците в България“ и благодарност от ловците в Бисер и Харманли. Паричната сума, връчена им за награда от председателя на харманлийското сдружение на ловците и риболовците в Харманли Александър Петров, учениците използват за новите си идеи за грижи за обитателите на природата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button