Хасково

Увеличиха еднократната финансова помощ в Хасково, общината ще кандидатства за ремонт на училища и градини

Общинските съветници приеха единодушно еднократната финансова помощ за нуждаещи се в община Хасково да е в размер от 500 до 5 000 лв.

Това стана с приемане на нов Правилник за реда, начина и условията за предоставяне на еднократни финансови помощи в полза на граждани на община Хасково. По досегашния правилник помощта можеше да е до 2 000 лева, което според съветниците е недостатъчно на фона на поскъпването на живота и повишаването на минималната работна заплата.

В общинския бюджет за 2022 г. предвидените средства за еднократни финансови помощи са в размер на 70 000 лева, като от април до ноември общинският съвет е отпуснал помощи на нуждаещи се в размер на 54 700 лева.

Местният парламент даде съгласие на общината да кандидатства за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост за ремонт на 3 училища и 4 детски градини.

Финансирането ще е 100% безвъзмездно. Става въпрос за хасковските училища „Васил Левски“, „Любен Каравелов“, ОУ „Н. Й. Вапцаров“ и детските градини №16 „Славейче“ на улица „Брацигово“, №17 „Иглика“ на улица „Генерал Скобелев“ 1, №22 „Звънче“ на улица „Буря“ 2 и №3 „Зорница“ на улица „Св. Св. Кирил и Методий“ 2.

За всички сгради има изготвено обследване за енергийна ефективност. Финансирането на предложенията за градините е до 2 млн. лв. всяко, а за училищата между 2.5 и 4.5 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button