Хасково

740 вече декларираха доходите си в НАП – Хасково

740 са подадените годишни данъчни декларации за доходи до днес, докато към същата дата на 2022 г. те са били близо 500, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Увеличените за втори път като размер облекчения за деца са водещи в приетите декларации. 80% от общия брой обработени формуляри са именно за възстановяване на суми заради едно или повече непълнолетни деца. Документите за прилагане на данъчни облекчения за деца се разглеждат приоритетно. От Агенцията обаче обръщат внимание на родителите да проверяват дали имат неплатени задължения към държавата и при наличие на такива първо да ги платят, след което да подават документи.

Над 390 души са побързали да подадат формулярите си лично в офиса на приходната администрация в Хасково. 25 са ги изпратили по пощата с обратна разписка, а 320 са го направили чрез Портала за електронни услуги с персонален идентификационен код или с електронен подпис.

Най-бързо и лесно подаването на данъчни декларации става онлайн с ПИК или КЕП, без да е необходимо посещение на място. През март хората, притежаващи персонален идентификационен код, ще могат да подават и предварително попълнена данъчна декларация за доходите си, която ще бъде достъпна чрез електронните услуги на НАП.

Клиентите, които декларират онлайн доходите си до 31 март и платят в същия срок дължимия данък по годишна данъчна декларация, могат да ползват 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button