Спорт

Хандбалистите на „Асти“ стартираха с победа за Купата на България

Хандбалистите на хасковския „Асти 91“ започнаха с победа участието си в турнира за Купата на България при 14-годишните юноши.

Срещите се играят в хасковската зала „Вълчо Даскалов“ в спортен комплекс „Спартак“. В първия си мач хасковлии се наложиха над „Етър“ (Велико Търново) с 33:17. На полувремето преднината им беше 16:9.

От 16:50 часа е срещата с третия отбор в групата – „Полюс-ТМ“ (Плевен). В другата група са тимовете на „Чардафон“ (Габрово), „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Пирин“ (Гоце Делчев).

„За мен е чест, че хандбален клуб „Асти 91″ заслужи от името на Хасково домакинството на финала за Купа България за юноши младша възраст до 14 години. Тази зала е място за честни двубои и коректна игра, затова пожелавам на всички успех и нека най-добрият заслужи купата на България. Надявам се, че въпреки интензивния график на турнира, гостуващите отбори ще успеят да разгледат Хасково и да се чувстват тук приятно. Пожелавам успех на всички!“, каза при откриването кметът Станислав Дечев.

В неделя са полуфиналите и финалите, а церемонията по награждаването е насрочена за 14:30 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button