Регион

Намериха валута за 676 000 лв. в камион и автобус на Капитан Андреево

Недекларирана валута за 676 227 лева е открита за два дни в товарен автомобил и автобус на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Вчера на пункта пристигнал турски тир, пътуващ от Нидерландия за Ливан. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в шофьорската кабина в сак с лични вещи и в арматурното табло са открити пачки с шотландски и английски паунда с различен номинал.

Общото количество на откритата валута е 111 630 шотландски паунда и 3380 британски паунда с обща равностойност 255 947 лева.

Ден преди това митничарите открили недекларирана валута при проверка на автобус. В него пътували от Румъния за Турция 20 пътници. Валутата е била укрита във фабрична кухина под последния ред седалки в пътническия салон. Открити са 214 890 евро с равностойност 420 280 лева.

Шофьорът на товарния автомобил с двойно гражданство – румънско и турско и турският водач на автобуса са привлечени като обвиняеми и са задържани до 72 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button