Любопитно

Николай Илчевски представи новата си книга в Димитровград, следва Хасково

Писателят и журналист Николай Илчевски представи вчера книгата си „Пивница Щуро село“ в димитровградската библиотека „Пеньо Пенев“, съобщават от общината.

Тя е последна от трилогията след „Записки от селската кръчма“ и „Крадецът на слама“. Авторът и творчеството му представи рекламният експерт, продуцент и пътешественик Владина Цекова. В началото на срещата тя бе приятно изненадана от Николай Илчевски с награда за нейното добротворчество – статуетка от скулптора Цвятко Сиромашки, който също бе сред гостите.

БиблиотекаПрез 1992 г. излиза първата книга на Илчевски „Десет приказки, които разтърсиха света“, която жъне голям успех. Следват „Ръководство за полово зрели безделници“, „Коляното на стоножката“, сборникът „500 патагонизма“, „Хубавата Иванка“, „Записки от селската кръчма“ и „Крадецът на слама“, „Наръчник на щастливия землянин“.

БиблиотекаПред гостите авторът разказа няколко от десетките истории за българското село, които е описал в разказите си. Той сподели, че обича героите си, защото са истински и неподправени, събрали много мъдрост. „В малкия човек има много големи ценности. Всички истории в книгите ми са истински, няма нужда да си измисляш. Важното е в едно село да намериш най-добрия разказвач“, сподели Николай Илчевски.

Творческата среща бе част от проявите по повод 70-годишнината на библиотеката.

Днес от 17:30 часа е премиерата на книгата в читалня 1 на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button