Регион

Ново оборудване и реконструкции в болницата в Димитровград

Два нови респиратора получи днес МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград.

Оборудването приеха кметът Иво Димов и управителят на болницата д-р Алдин Карагьозов. Апаратите са за неинвазивна вентилация чрез висок кислороден поток за деца и възрастни. „Имаме още един такъв апарат, придобит преди време също с помощта на Община Димитровград. Към настоящия момент те са напълно достатъчни за нас. С такива са оборудвани най-добрите болници“, заяви д-р Карагьозов.

БолницаПридобиването на новите респиратори стана възможно, след удължаването на проекта SMART MED и осигуреното допълнително финансиране. По него текат още процедури – за 50 нови легла, за лабораторно оборудване, за което ще бъде осигурен и софтуер, за стерилизатор, който е необходим за функционирането на болницата и трябва да смени сегашния, стар и амортизиран.

БолницаДимов припомни, че има проект на Министерството на здравеопазването за изграждане на нова сграда, която да се използва за спешна помощ. Той се забавя, но след като се реализира, ще се освободят помещения и на тяхно място ще се трансформира Детско отделение. Има и готовност по проект на министерството да се изгради асансьор от източната страна на сградата, който пък ще помогне за разделянето на потоците в болницата.

На първия етаж е започнат ремонт на мястото, където беше ТЕЛК, който сега е в друга сграда. Там ще се премести администрацията, която е в странична постройка. Междувременно приключва ремонт на двора, където се обособяват и нови места за паркиране, реализирани с общински средства. Изграден е и достъп за хора с увреждания и майки с колички. От болницата отчетоха увеличение на специализиращите млади лекари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button