Спорт

Отпуснаха месечни стипендии на четирима спортисти в Харманли

Месечни стипендии на четирима талантливи спортисти са отпуснати в Харманли, съобщават от общината.

Лекоатлетите Ирен Саръбоюкова и Божидар Саръбоюков ще получават по 500 лв. в продължение на 12 месеца. По 250 лв. за същия период се отпускат на състезателите по корабомоделен спорт Ангел Панайотов и Пламен Георгиев.

През януари 2023 г. на Националният шампионат по лека атлетика за мъже „Академик“ в зала Божидар Саръбоюков достига най-добър резултат в света за сезона в дисциплината „Скок на дължина“ и застана начело в световната ранглиста за сезона при юношите. Покрива норматив за Европейско първенство през 2023 г. за юноши под 20 години, което ще се проведе в Израел, като поставя национален рекорд за юноши под 20 години. През 2022 г. Божидар спечели много златни и сребърни отличия на Световни, Балкански, Международни и Национални първенства.

През януари 2023 г. на Националният шампионат по лека атлетика за юноши и девойки Ирен Саръбоюкова достига най-добър резултат в света за сезона в дисциплината „Скок на височина“ и оглави световната ранглиста за сезона. Тя покрива норматив за Европейско първенство през 2023 г. за девойки под 20 години, което ще се проведе в Израел, както и за Световното първенство през 2024 г. за девойки под 20 години. През 2022 г. печели множество златни, сребърни и бронзови медали на Европейски, Балкански, Международни и Национални турнири.

Постиженията на брат и сестра Саръбоюкови са следствие на мотивацията, положения огромен труд, дисциплина, лична ангажираност и не на последно място на техния треньор Димитър Карамфилов, посочват от общината.

Ангел Панайотов е носител на един златен, пет сребърни и един бронзов медал от Европейския шампионат в Букурещ през 2022 г., където е обявен за най-добър юноша. Печели квота за участие на Световното за 2023 г. , което ще се проведе в Словакия.

Пламен Георгиев е носител на осем златни, четири сребърни и седем бронзови медала на Републиканските първенства от спортния календар на БФКС за 2022 г. в три различни класа. Печели квота за участие на Световното за 2023 г., което ще се проведе в Словакия, допълват от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button