Хасково

Предлагат за ремонт военни паметници в три общини в Хасковска област

Постъпили са предложения за ремонт на военни паметници в три общини в Хасковска област, съобщават от областната администрация, където днес се е провело заседание на ресорната комисия, водено от заместник-областния управител Мартин Узунов.

Главният експерт и секретар на комисията Делчо Кунчев е докладвал, че Община Хасково е предложила за ремонт паметника на загиналите във войните 1912 – 1918 г. на площад „Свобода“ в областния град и военния паметник „Нашето летище в Узунджово“.

КомисияВ община Ивайловград необходимостта от финансиране имат паметникът в село Черни рид, паметникът-чешма на редник Манол Кирев и паметната плоча на загиналите в Балканската война в село Попско.

В община Стамболово за обновяване са подадени паметник на загиналите в Балканската война в село Тънково и паметник-чешма в село Царева поляна.

КомисияОбластната комисия прие и идейно-художествен проект за военен паметник в свиленградското село Сива река. Гласува се още и включването в списъка с военни паметници в област Хасково на 4 паметни площи на територията на община Минерални бани. Те се намират в селата Сусам, Спахиево, Сираково и Брястово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button