Спорт

Георги Иванов ще се бори за бронза в Загреб

Георги Иванов, който е спортист на 2022 г. в Димитровград, стигна до битка за бронза на турнира Гран при в Загреб (Хърватия), съобщават от федерацията по борба.

В категория до 125 кг. на свободния стил младият талант стартира с бърза победа с туш за 58 секунди над японеца Таики Ямамото, а след това на четвъртфиналите се наложи с 6:3 над американеца Герон Франсиско.

На полуфиналите обаче бронзовият медалист от Евро 2022 до 20 г. отстъпи с туш за 1,36 мин на азера Георги Мешвилидишвили.

Така за отличието по-късно днес българинът ще излезе срещу опитния поляк Роберт Баран, сребърен медалист на световната купа през 2020-а и двукратен европейски вицешампион.

За Иванов достигането до малък финал е най-доброто класиране при мъжете на състезание от подобен ранг досега. Само преди две седмици талантът стана и шампион на България в тежка категория, като по пътя до отличието победи двама чужденци – азера Умар Исраилов и осетинеца Ален Хубулов.

Финалните срещи са тази вечер от 19 часа. А за златото азерът Георги Мешвилидишвили ще има за съперник иранеца Амир Заре.

Микяй Наим от Димитровград загуби на старта от японеца Каиджи Огино с 3:11. Азиатецът загуби в следващия кръг и така носителят на златния пояс „Дан Колов“ за 2021-а отпадна от надпреварата в категория до 65 кг. на свободния стил.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.02.2023 23:17 23:17

Браво Жоре, само напред и нагоре! Господ да ти дава здраве, сили, жажда и енергия за победи още дълги години напред! 👏

Back to top button