Хасково

30 месеца затвор за шофьор заловен с близо 5 кг. метамфетамин

2 години и 6 месеца затвор при първоначален общ режим и 50 000 лв. глоба получи от Хасковския окръжен съд 42-годишният турски гражданин Абдуллах Кавчан.

Той е признат за виновен в контрабандата на 4 890 грама метамфетамин на стойност 122 250 лв. Мъжът беше арестуван на 12 октомври миналата година на ГКПП „Капитан Андреево“.

Както Haskovo.info писа, дрогата беше открита в долапа с тенджери и храна на тира, шофиран от Кавчан. Той е пътувал от Турция за Германия и е представил пред митничарите редовни документи за превозваната групажна стока.

ДрогаПри проверката се е притеснил и първоначално е казал, че пакетите с дрогата съдържат лимонтузу, като се е опитал да отклони проверяващите от долапа. После е казал, че не знае какво има в пакетите и е давал противоречиви обяснения.

Съдът приспадна времето през което мъжът е бил в ареста. Присъдата е след споразумение и не подлежи на обжалване и протест.

Задържаният за близо 5 кг. метамфетамин на границата твърдял, че е лимонтузу

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button