Регион

Над 3 млн. контрабандни цигари задържаха през януари на Капитан Андреево – ВИДЕО

3 214 960 безакцизни цигари са задържани през януари на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите на 31 януари в страната влязъл турски камион на път за Нидерландия. Той е селектирано щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. При последвалия физически контрол във фабрични кухини в предната стена на полуремаркето са открити 1 620 кутии цигари без български акцизен бандерол.

Ден преди това в друг товарен автомобил с турска регистрация са открити 950 кутии цигари. Тютюневите изделия, които били без акцизен бандерол са открити между декларираната стока в товарното помещение. Камионът превозвал стока от Турция за Великобритания.

На 29 януари при щателна митническа проверка се установява, че в специално изграден тайник в десния сандък на полуремаркето на камион, превозващ стока за Нидерландия, са открити 670 кутии цигари.

Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На тримата водачи – турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците. На един от шофьорите е съставен акт и за наличието на тайник в товарното превозно средство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button