Хасково

Партиите не се разбраха за секретарското място в РИК – Хасково

Парламентарно представените партии не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия – Хасково на консултациите, водени от областния управител Минко Ангелов.

От ДПС предложиха Лейла Елмаз за секретар на комисията, а за член Сениха Неждет. За секретарското място обаче от БСП издигнаха Люба Маринова – Спасова, а от „Демократична България“ – Петя Бостанджиева-Китин.

КонсултацииСъставът на РИК – Хасково е от 13 члена. Според броя на депутатите в 48-ото Народно събрание от ГЕРБ-СДС имат право на 4 члена, „Продължаваме Промяната“ – 3, ДПС – 2, „Възраждане“, БСП, „Демократична България“ и „Български възход“ – по – 1.

КонсултацииОт ГЕРБ-СДС предложиха за председател Добромир Якимов, който и преди е заемал поста, а за членове – Венелин Челебиев, Гергана Бояджиева и Тонка Апостолова.

КонсултацииЗам.-председателско място за Боряна Делчева предложиха от ПП, а за членове – Соня Чанкова и Ангел Ангелов. От „Възраждане“ също поискаха едно от двете зам.-председателски места за Петър Димитров. От „Български възход“ предложиха за член на РИК Силвия Стаматова – Маркова.

Всички партии с изключение на „Възраждане“ предложиха и резервни членове. За ГЕРБ-СДС това е Цвета Тодорова, ПП – Таня Чалъкова, ДПС – Гюнай Юсуф, БСП – Татяна Пальова-Господинова, ДБ – Атанас Димитров, БВ – Венета Димитрова.

Предстои до 10 февруари Централната избирателна комисия да назначи РИК – Хасково за изборите на 2 април съобразно предложенията на партиите по време на консултациите в областната администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Шишко
Шишко
05.02.2023 13:28 13:28

В квРипоблика шеф секретар коповач.

Безименен
Безименен
06.02.2023 7:30 7:30

Пазарлъците и уйдурмите на тема избори започнаха.

Някой си
Някой си
08.02.2023 18:40 18:40

Циркаджийските номера започват.Едно не разбраха,че хората са отвратени от долнопробни игрички и уреждане на мои и твои хора и просто спряха да гласуват.

Back to top button