Регион

5 местни инициативни групи получават финансова помощ

5 местни инициативни групи, в които са включени общини в Хасковска област, се финансират по Програмата за развитие на селските райони.

С най-голям брой точки са класирани МИГ „Свиленград Ареал“ и „Стамболово – Кърджали 54“. Одобрени са и предложенията на МИГ „Любимец – Ивайловград“, „Минерални бани – Черноочене“, „Харманли“.

Безвъзмездната помощ ще осигури изпълнението на дейности, свързани с популяризиране важността на бъдещата стратегия, обучения на местни лидери, проучвания и анализи, привличане на всички заинтересовани страни в процеса на планиране и изготвянето на стратегическия документ.

Сумите, които получават функциониращите и досега 5 местни инициативи групи, варират от 30 000 лв. до 39 000 лв.

Местните инициативни групи са сдружения с нестопанска цел с представители на местната общинска администрация, бизнеса и неправителствени организации на територията на съответната община. Идеята е да се обединяват ресурси, знания и усилия за постигане на обществено значими цели като по-ускорено развитие на бизнеса, подобряване качеството на живот и жизнения стандарт на населението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button