Любопитно

„Вечеря за глупаци“ е първата премиера на хасковския театър за годината

Комедията „Вечеря за глупаци“ от Франсис Вебер е първата премиера на хасковския театър „Иван Димов“ за 2023 година.

Пиесата ще се играе на 8 февруари. Режисьор е Евгени Будинов, сценографията е на Юлияна Войкова, а музиката – на Георги Георгиев от „Остава“. В ролите участват Стефан Кондров, Никола Манолевски, Емануил Костадинов, Изабела Иванова, Иванка Шекерова, Константин Николов и Стефан Цирков.

ТеатърБудинов каза преди премиерата, че за него е истинско преживяване да попадне в такъв млад и сплотен колектив. „Младите актьори са сърцати и прекрасни, и един ден те ще станат много известни“, заяви режисьорът. Търсен е по-различен прочит на текста.

ТеатърКомедията „Вечеря за глупаци“ е написана през 1988 г. от Франсис Вебер – известен режисьор, драматург и сценарист. Тя има две филмови реализации – френска и американска, поставяна е от много театри по света. Нейната популярност се дължи на големите въпроси, които поставя, на изключително точното изобличаване на ниските страсти, лицемерието, гордостта и други грозни човешки черти.

ТеатърДействието се развива във Франция. Богат аристократ от Париж често събира приятелите си на вечеря, за да се развличат на чужд гръб, канейки нищо неподозиращ човек, набеден за глупак. Когато поредната жертва разбира защо е поканена, следва неочакван обрат.

В хода на пиесата възниква въпросът, кой всъщност е глупакът – дали този, на когото се присмиват, или самият аристократ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button