Хасково

Хасковлии вече даряват дрехи и завивки за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

В БЧК – Хасково тази сутрин бяха приети първите дарения за пострадалите от разрушителните земетресения в Турция и Сирия.

Хасковлии вече оставиха завивки, палта, детски якета и пари. Има и хора, които идват, за да попитат какво да донесат.

БЧКСред първите дарители бяха Иса и Елиз Исмет от Маджарово. Те донесоха в БЧК одеяла, чорапи, обувки, детски дрехи.

БЧКВ Хасково пунктът е в административната сграда на БЧК на ул. „Иларион Макариополски“ №2. Националната кампания е за набиране на нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки, ново спално бельо, нови топли завивки, хигиенни материали.

БЧКОт Червения кръст отправят молба за съпричастност и към българските фирми-производители да подкрепят кампанията, както с изброените артикули от първа необходимост, така и според възможностите си със семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии.

БЧКВ БЧК – Хасково даренията ще се събират всеки ден от 9.00 до 18.00 часа, включително събота и неделя. Няма краен срок за благотворителната кампания. Телефон за информация: 038 665483.

Пункт на БЧК работи и в Димитровград на улица „Цар Симеон“ 11. От Община Ивайловград обявиха, че разкриват пункт в сградата на Детски комплекс на площад „Тракия“, който ще е отворен всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа. Пунт е открит и в спортната зала в Свиленград. Дарения ще се събират до 12 февруари, включително.

Дарителски пункт работи денонощно на улица „Бузлуджа“ 76 в Хасково, съобщиха от ДПС. Haskovo.info припомня, че в петък ще се събират дарения в хасковските джамии.

БЧК откри и специална банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия:

IBAN: BG64UNCR76301078660913
За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Доброволка
Доброволка
08.02.2023 20:36 20:36

Браво.М.Мечеринкова и на 75 години успява да огрява навсякъде.

Боби
Боби
08.02.2023 21:03 21:03

Трябва да си помагаме в такива моменти,независимо от каква националност сме.Всички сме хора.
Нека Господ да даде сили на всички пострадали,да преминат през този тежък период.

Back to top button