Регион

Продължава дарителската акция в Хасковско за пострадалите от земетресенията

Общини, БЧК – Хасково, неправителствени организации, училища, фирми и граждани продължават с дарителската акция в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия.

Около 12 000 лв. са събрани за 24 часа, като се очаква сумата да достигне 30 000 лв. до 16 февруари, когато ще бъде преведена по сметка за пострадалите в Турция, обявиха от Община Минерални бани.

ДарениеОсвен пари се събират и продукти от първа необходимост, дълготрайни пакети, одеяла, дрехи, обувки и завивки, а кметът Мюмюн Искендер благодари на всички дарители.

ДарениеБлаготворителна акция за пострадалите от земетресенията в Турция се проведе в хасковското СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Събрани са 282 пакета мокри кърпи, 266 рула тоалетна хартия, 125 броя шампоани, 84 пакета салфетки, 283 рула кухненска хартия, 158 броя сапуни, 30 пакета бебешки палени, 65 броя течен сапун, 200 пакетчета носни кърпи.

От ръководството на училището благодарят за активността на всички деца, родители и учители.

В събота в Димитровград отвори още един пункт за набиране на помощи за пострадалите след земетресенията в Сирия и Турция, съобщават от гражданското сдружение „Дишай, Димитровград“. Кампанията ще бъде с партньорството на доброволческата инициатива на Манол Пейков, като събраните дарения ще бъдат транспортирани освен до Турция, така и до Сирия.

Даренията се събират в пункта на булевард „Димитър Благоев“ 16, новата сграда между полицията и Лидъл. Офисът ще бъде отворен всеки ден от 8:30 до 19:30 ч. с кратки
почивки през деня.

От „Дишай, Димитровград“ призовават всеки димитровградчанин и фирма, които имат възможност и желания, да подкрепят бедстващите хора, останали в студа без покрив, храна и дрехи. Към момента най-голяма нужда има от завивки, спални комплекти, бельо, чорапи, спални чували, палатки, фенери, хигиенни принадлежности (дезинфектанти, памперси, мокри кърпи), трайни хранителни продукти (без консерви със свинско месо и риба) и др.

Парични средства няма да се приемат, но хора които имат възможност да дарят, могат да бъдат насочвани какви стоки може да бъдат закупени, както и към фирми, гарантирали че ще подкрепят кампанията като предлагат стоките на производствени цени. Кампанията е подкрепена и от кмета на Димитровград Иво Димов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button