Регион

В Харманли отпразнуваха Трифон Зарезан

Празникът на виното и лозарите – Трифон Зарезан отпразнуваха в Харманли, съобщават от общината.

Денят започна в храм „Свети Трифон“ с Утринно Богослужение и Света Божествена Литургия, отслужени от Старозагорския митрополит Киприан и свещеници от Харманлийска духовна околия. След нея владиката извърши водосвет за здраве и дълголетие.

Празник„Поздравявам всички стопани – лозари и майстори винари и всички, които обичат българското вино. Пожелавам ви да са отрупани от плод лозята, да са пълни с вино бъчвите и верни приятели, с които да споделяте божествената напитка“, каза в приветствието си кметът Мария Киркова. Приветствие към празнуващите отправи и председателят на клуб „Възрожденец” Мирослав Стойчев, съорганизатор на събитието. Той нарече да е здраве и берекет, и успешна година за винари и лозари.

ПразникПо време на празника се извърши ритуално зарязване на лозе, след което се раздаде курбан на жителите и гостите на града, предоставен от Община Харманли. За присъстващите беше осигурено безплатно вино.

За настроението на гостите се погрижиха ДЮТС „Хорищенче“, ТК „Гергана“ с ръководител Галина Христова, ТК „Ритмика“ с ръководител Вели Велев и талантливите „Харманлийски славеи“ с вокален педагог Жеко Ангелов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Найк
Найк
12.02.2023 22:32 22:32

Тия лозя много зле изглеждат.Други не можахте ли да намерите?

Back to top button