Хасково

Арести и глоби при спецакция в Хасковска област

Специализирана полицейска акция срещу конвенционалната престъпност е проведена на 10 февруари в Хасковска област, съобщават от полицията.

Проверени са 1 403 души и 991 автомобила. Инспектирани са 23 пункта за черни и цветни метали, 22 заложни къщи, толкова заведения за обществено хранене, 18 автоморги и депа. Обект на контрол са били и 80 търговски обекта. Съставени са 39 акта и 245 фиша по Закона за движение по пътищата.

В Хасково са заловени двама извършители на кражби. 26-годишен е задържан за кражба на кутия за дарения, извършена преди 6 дни. Тогава мъжът я задигна от хранителен магазин в областния град. С постановление на прокуратурата той е бил задържан до 72 часа след направени самопризнания. 36-годишен хасковлия е признал, че е откраднал телефон в края на миналия месец. Откраднатото вече е върнато.

От 5 къщи н село Узунджово са иззети общо 7,1 кубика дървета без контролна марка и документи за произход. Още 1,3 кубика са конфискувани от дом в себо Радиево. Хасковските полицаи са иззели и 2,3 кг. нарязан тютюн без бандерол от три адреса в града. Полицаи от Харманли са иззели от две помещения в града и в село Иваново общо 1120 къса безакцизни цигари, а на собственичките им е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

На 32-годишен водач от село Доситеево е съставен акт по Закона за управление на отпадъците. Той е спрян за проверка в Любимец и е превозвал 500 кг. отпадъчно желязо в товарната си кола Мерцедес. Не е имал необходимите документи за превоз и произход.

Димитровградски полицаи пък са конфискували стоки с лого на запазени търговски марки от обекти на Неделния пазар в града. От павилиони, стопанисвани от 57-годишен мъж от Нова Загора, 39-годишен хасковлия и 40-годишна хасковлийка са иззети общо 327 артикула с лого и надпис на защитени марки без разрешение на правопритежателя.

В Хасково, Димитровград и Симеоновград са били заловени и седем млади мъже на възраст от 16 до 25 г., в които при обиск са открити наркотични вещества. Иззети са общо 6,78 грама марихуана, около 5 грама бяло кристално вещество, 7 грама метамфетамин и сгъвка пико. 24-годишен е задържан в Хасково, защото в жилището му на булевард „Съединение“ са открити 200 грама марихуана.

В Димитровград са задържани двама водачи – един пиян и друг, който е карал след употреба на дрога.

Съвместен екип на полицията, НАП и ОДБХ е проверил обект в село Върбица, собственост на 47-годишна димитровградчанка. В него били изложени за продажба месни и млечни продукти.

При контролна покупка жената не е издала и касов бон. Справка е установила, че няма инсталирано фискално устройство, тъй като не е регистрирана като търговски субект. Установена е касова наличност в размер на 522 лева от неотчетени реализирани продажби.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button