Хасково

Показаха майсторско управление на трактор и присаждане на лози в хасковска гимназия

Двата етапа от училищния кръг на регионалното състезание „Млад фермер“ се проведе в Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково.

Учениците демонстрираха майсторско управление на трактор с ремарке. След това младежите се състезаваха в знанията си по растениевъдство и животновъдство.

СъстезаниеЕдните разпознаваха семена и присаждаха лозичка на маса за време. Животновъдите разпознаваха фуражи, разглобяваха и сглобяваха пулсатор за време.

СъстезаниеПобедителите от двата етапа ще участват на регионалното състезание в Нова Загора.

В началото всички бяха поздравени от началника на РУО – Хасково Веселина Павлитова. Прозвучаха изпълнения на училищния оркестър. Последва зарязване на лозичките в двора на гимназията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Найк
Найк
14.02.2023 21:33 21:33

Браво.Нека има интерес и децата да знаят, че може да се работи и да си полезен с нещо различно от компютъра.Необходими са всички професии.Може да си щастлив и като караш модерен трактор.

Back to top button