Регион

Поставиха огромни въпросителни на водната кула в Димитровград

Огромни въпросителни са поставени на Водната кула в Димитровград. В навечерието на изтичащия срок за подаване на проектните предложения за нейното обновяване една от най-емблематичните сгради в Димитровград напомни за значимостта си и повдига важни въпроси за своето бъдеще, съобщават от общината.

Какво се случва с Водната кула? Какво ще е бъдещето й? Каква ще бъде промяната за нея? Ще остане ли същата? Ще има ли градът нова туристическа атракция? Каква ще бъде тя? Как ще изглежда след обновяването?

КулаПровокацията е дело на общината и има за цел да възбуди обществения дебат около бъдещето на тази над 150-годишна сграда, съществувала още преди изграждането на града. През ноември миналата година беше обявен открит конкурс за млади архитекти и студенти, който изтича на 17 февруари. Тогава ще станат ясни проектните предложения за идейното развитие на Водната кула.

В седмицата между 18 и 23 февруари гражданите на Димитровград ще могат да гласуват за най-предпочитания от тях проект. Същевременно на 24 февруари жури от известни архитекти в страната ще оцени три от най-добрите проекта.

След дългогодишна битка с държавния „Холдинг БДЖ“ ЕАД през 2018 г. община Димитровград спря процедурата за продажбата на кулата и придоби собствеността върху съоръжението, за да остане то част от историческата памет на града. Непосредствено след това кметът Иво Димов заяви, че ще се търсят идейни проекти за развитието на Водната кула.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button