Спорт

Васил Ривов със счупен нос успя да донесе бронзов медал на отбора си в Италия

Отборното първенство на Италия по олимпийско карате се проведе през уикенда в Рим. За втора поредна година националът Васил Ривов бе поканен да бъде капитан на мъжкия отбор на клуб „Карате Пулео Флоренция“.

Това е най-силното отборно първенство на Стария континент, като за неговото ниво говори и факта, че настоящ световен шампион в дисциплината отборно кумите мъже е отборът на Италия. По регламент отборите имат право да включат в състава си до двама чужденци. Така за участие в
шампионата бяха привлечени много изтъкнати състезатели медалисти от Олимпийските игри в Токио, европейски и световни първенства.

В дисциплината кумите взеха участие над 70 отбора. Всеки отбор при мъжете може да има 7 състезатели, като във всеки кръг се бият 5-ма състезатели като излизат на татамито в ред подаден предварително от треньора. Така преди започване на мача никой състезател не знае срещу кого ще се изправи в битката и може да се падне състезател 65 кг. да се бие срещу състезател 110 кг.

КаратеОтборът на „Карате Пулео Флоренция“ воден от хасковлията Ривов изигра 5 срещи. В първия кръг с три на една победи елиминираха убедително отбора на Накаяма, от когото загуби на четвъртфинал миналата година. Същият резултат се повтори и във втората среща. В третия кръг Ривов бе ударен силно в лицето вследствие, на което получи счупване на носа. След намеса на докторите Васил продължи да играе и отборът му спечели трудна победа с три на две над тима на Ераклис, Рим. На полуфинала след много оспорван мач отборът, воден от Ривов загуби от тима на „Център универсал“, воден от бронзовия медалист от Токио Габор Харспатаки (Унгария) с три на една победи.

Отборът на „Карате Пулео Флоренция“ се изправи в битка за бронзовите медали срещу карате клуб „Рома“. Въпреки, че бе със счупване на носа Ривов взе отговорното решение да се бие и да поведе своя отбор. Той бе поставен от треньора Франческо под номер пет за последната битка. Както се очакваше тази среща бе много оспорвана и след четвъртата битка резултата бе две на две победи. Така пети на татамито излезе Ривов в решаващия двубой за победата в мача. Битката започна драматично след като състезателят на Рома поведе с 1:0. Васил не загуби концентрация и успя след атрактивно хвърляне на противника да му отбележи техника и така резултата стана 1:3. Последва успешна техника на Васил и още едно успешно хвърляне с удар и битка завърши 1:7 в негова полза.

КаратеТака отборът на „Карате Пулео Флоренция“ с три на две победи завоюва бронзовите медали в отборното първенство на Италия за 2023 в дисциплина отборно кумите мъже.

Женският отбор по кумите на „Карате Пулео Фирензе“ също спечели бронзови медали, като това е исторически резултат за отбор от регион Тоскана, да спечели медал с мъжки и женски отбор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Joro
Joro
21.02.2023 5:04 5:04

Само аз ли не разбирам от спорт или журналиста писал статията. При 70 отбора участвали , както се твърди няма начин с 2 победи да достигнеш полуфинали. Пълни измишльотини .

Анонимен
Анонимен
21.02.2023 9:30 9:30

ами не си наясно със правилника, първо играят отбор срещу отбор, като в такава среща има 5 отделни двубоя. т.е за да стигнат за среща за 3то място са изиграли 5 срещи срещу други отбори като във всяка среща играят минимум 3 двубоя ,тоест всяка среща трябва да спечелят 3 победи от 5 двубоя за да продължат напред . а последната среща(петата) за трето място я печелят с 3 на 2

Back to top button