Хасково

330 са доброволците на областната организация на БЧК – Хасково

В края на 2022 г. в картотеката на Областен съвет на БЧК – Хасково са регистрирани 330 доброволци, подходящо подбрани и обучени. В осъществяване на червенокръстките дейности все по-нарастваща е ролята на доброволците.

Това бе отчетено на годишното събрание на областната организация на БЧК, която има 114 дружества: 63 в градовете и 51 в селата. С разнообразните си дейности тя запазва водещото си място сред неправителствените организации в региона.

Мащабна е работата по Оперативната програма за храни на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, която приключи в рискова обстановка с прилагане на противоепидемични мерки за намаляване въздействието на COVID-19 върху общественото здраве. Благодарение на програмата „Дейности в отговор на COVID-19 в България“, финансирана от Американската агенция за международно развитие, Червеният кръст предостави 1 700 хигиенни пакета в шест общини на област Хасково.

БЧК подпомогна и деца в риск с хранителни пакети, стартира поредна трапезария за ученици „Топъл обяд“. С подкрепата на търговска верига бе финансирано изхранването на хора в нужда и възрастни, включително със сетивни нарушения. Системни са усилията за подпомагане на Държавната агенция за бежанците в подобряване на социалните услуги за настанените в приемателните центрове в Хасковска област лица, потърсили закрила в България.

2 168 са обучени по първа долекарска помощ. Обучените кандидат водачи на МПС са 210, беше отчетено още на форума.

БЧК – Хасково активно се включи в обявената национална кампания за набиране на материални дарения в полза на пострадалото население от войната в Украйна. Изключително бърза бе и реакцията по подпомагане на засегнатите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия, за което Haskovo.info писа.

През отчетния период членовете на Българския Младежки Червен кръст са 195. Изградени са 7 клуба: три в Хасково и по един в Харманли, Ивайловград, Димитровград и Свиленград, които са в центъра на значими кампании и инициативи.

Не можем да не признаем че добрият облик на цялата организация се дължи на работата на нашите членове и доброволци, на нашите партньори и симпатизанти, на които дължим признателност и уважение, казва ръководството на БЧК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button