Хасково

13 сигнала за месец на „зеления“ телефон на РИОСВ – Хасково

13 сигнала са приети през януари на „зеления“ телефон на РИОСВ – Хасково.

4 от основателните са за излизане на дим от единия от комините на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград и за пепел. Издадени са предписания.

На улица „Пещера“ в Хасково в района на старото сметище е имало трупове на животни и битов отпадък. Дадено е предписание на общината.

Друг сигнал е за запушена шахта за отпадъчни води в квартал „Болярово“. Той е изпратен по компетентност на ВиК – Хасково.

В харманлийското село Славяново се е изхвърлял тор след последните обори преди завода. В хасковското село Брягово пък са изтичали торове в дерето и реката, където са кладенците за питейна вода и е имало разхвърляни гуми. И по двата сигнала са дадени предписания.

В близост до природната забележителност Кован кая край Маджарово е намерен белоглав лешояд със счупено крило. Птицата е изпратена за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button