Спорт

Медали за Хасково от държавното първенство по ски-ориентиране

Състезателите от хасковския клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев спечелиха първите си медали за годината от Държавното първенство по ски-ориентиране над Габрово.

В състезанието участваха 350 състезатели, а хасковският клуб беше представен от 10 ориентировачи при децата, девойките, мъжете и жените. „Не бяхме с големи очаквания, защото през тази безснежна зима нямахме възможност за тренировки, но се надявахме на опита си и постигнахме добро класиране. На Узана снегът беше малко, а времето много топло и с всеки следващ ден снежната покривка изтъняваше, но с много усилия организаторите успяха да проведат и четирите запланувани старта от програмата – спринт, средна, дълга дистанция и щафети“, разказа Стратиев.

МедалиХасковлии са положили много усилия и във всички стартове са се стремили да завършват все по-добре надпреварата. Голям успех постигна Никола Делчев – М14 от ОУ „Васил Левски“, който спечели трето място в средната дистанция и се окичи с бронзово отличие. Ванеса Бачварова – Ж16 от Математическа гимназия заслужи 5-то място в трудната дълга дистанция, а Петър Стратиев е 9-ти при мъжете-елит в същата дистанция. Даниел Йорданов е 10-ти в средната дистанция.

МедалиХубаво се представиха Габриела Нанева – Ж21, Мария Делчева – Ж16 и Христина Дюлгерова – Ж16. Първенството бе и за ветерани, където хасковлии се представиха отлично – Петър Стратиев в М50 е с два златни медала, Николай Стилев, Делчо Йорданов и Николай Попов се класираха от 4-то до 7-мо място и в трите дистанции.

В неделния ден се проведоха щафетните бягания – състезания, в които Хасково има традиционно силно участие с много призови места. Но тази година участваха само с два отбора – М16 и в М21 и успяхме да се класират на 5 място само в 16-годишната група в състав – Ванеса Бачварова, Мария Делчева и Никола Делчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button