Регион

След инцидента с паднало върху кола дърво в Харманли почват обследване

След инцидента с паднало дърво в Харманли от вчера започва спешно обследване на дърветата в града.

Това обяви екологът на общината Виктор Назъров. Вероятно още тази седмица останалите дървета по улицата, където стана инцидентът, ще бъдат прегледани щателно и ако се установи проблем, те ще бъдат премахнати.

Haksovo.info припомня, че вчера следобед близо 20-метрово дърво падна върху автомобил на ул. „Петко Каравелов“ докато шофьорът бил вътре. Момчето спряло, за да си вземе кафе и секунди, след като се качило отново в колата, дървото се стоварило върху нея. По чудо той не е пострадал. Днес близките му заявиха, че ще съдят община Харманли за обeзщетение.

В неделя за региона беше в сила оранжев код за силен вятър, като скоростта му беше над 80 км/ч. Към пожарната пък бяха подадени над 30 сигнала.

Вчерашният инцидент с дървото всъщност има предистория, разказаха хората в района. Преди няколко години на мястото на бивш нафтопункт е построен автосервиз. Собственикът му разказа, че още тогава са поискали то да бъде премахнато, но в последния момент живеещи в съседния блок направили подписка и това така и не се случило. Екологът на кметството обясни, че огледът тогава не е установил проблем със самото дърво.

Оранжев код за силен вятър в Хасковска област

Сигнали към пожарната заради силния вятър, дърво падна върху кола в Харманли

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сакън недейте!
Сакън недейте!
27.02.2023 13:27 13:27

Недейте, моля! Че пак като скочат едни природозащитници, че пак кмета като почне да се топли с дървата….
На кой му пука, че дърветата са прогнили и опасни, важното е хейт да има…

Бочко
Бочко
27.02.2023 15:36 15:36

Цона какво ще обследва?

Back to top button