Спорт

Две титли и сребро за „Атлетик“ от националната купа по хвърляния

Състезателите на хасковския клуб „Атлетик“ спечелиха три медала на Националната купа по хвърляния в Балчик.

Мария Габрова и Стефанина Захариева безапелационно грабнаха златните медали с лични постижения. Габрова още в първия си опит успя да достигне 36,33 м в хвърлянето на диск. В петия си опит изпрати уреда на 38,75 м и покри норматив за Балкански шампионат за девойки под 18 г.

Лека атлетикаЗахариева в дисциплина хвърляне на копие бе единствената, която прехвърли тридесетия метър и така убедително завоюва златния медал при момичета под 16г. Тя постигна резултат от 32.44 м. в четвъртия си опит.

Лили Стойчева спечели сребърен медал в дисциплината хвърляне на копие при жените – 42,35 м. С два златни и един сребърен медал клубът зае 4 позиция в общото класиране.

Три медала спечелиха и състезателите на клуб „Хеброс“ (Харманли). Бронзов медал на копие при жените спечели Григория Нанева с 36.85 м. При мъжете в същата дисциплина Денис Адил е вицешампион с 51.57 м, при девойките под 18 г. на копие сребърна медалистка е Цветка Дякова с 33.75 м.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button