Регион

Съдът отхвърли предложение за настаняването на димитровградчанин в психиатрия

Димитровградският районен съд отхвърли предложението на прокуратурата за принудителното настаняване на Слави Бинев в психиатрично заведение.

Haskovo.info припомня, че искането на държавното обвинение беше внесено, след като на 8 декември миналата година в центъра на квартал „Черноконево“ пред свидетели Бинев извадил автоматичен нож от джоба си и се насочил към кметския наместник, като му се заканил с убийство.

На 13 юни 2022 г. с решение на димитровградските съдии вече е било постановено задължително настаняване и лечение на Бинев в Държавна психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов“ в Раднево за срок от четири месеца, поради извършени други подобни предходни прояви. На 19 юли обаче състав на Окръжен съд – Хасково е отменил задължителното настаняване, като е постановил лечението на мъжа да е в амбулаторна форма.

Междувременно образуваното срещу Бинев досъдебно производство за закана за убийство е било прекратено на 3 февруари 2023 г., защото е установено, че той не е могъл да разбира значението на извършеното и да ръководи постъпките си, поради психично заболяване.

На днешното съдебно заседание обаче вещото лице – психиатър, е изразил становище, че димитровградчанинът не е опасен за себе си и околните и стационарно лечение не се налага. На Бинев се провежда лечение с необходимите медикаменти с периодични прегледи.

Приемайки заключението на експертизата, съдиите постановиха, че към настоящия момент мъжът не застрашава околните и е в състояние да продължи постановеното задължително амбулаторно лечение, допълват от съда.

Предлагат принудително настаняване на мъж в психиатрия след нападение в Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button