Любопитно

Осмомартенска изложба от отпадъчни материали подредиха в Свиленград

Осмомартенска изложба, посветена на жената, краси от днес голямата зала в Центъра за възрастни хора „Дълголетие“ в Свиленград, съобщават от общината.

Картините са изработени от отпадъчни материали – полиетиленови торбички, стари бижута, пластмасови и хартиени цветя и клонки. Непотребните вече предмети са комбинирани така, че да представят фината красота на женското лице и фигура.

ИзложбаИдеята и изработката на 18-те картини са дело на ръководителя на центъра Мария Кирова с помощта на художничката Ивалина Недева, експерт в Общинска администрация – Свиленград.

Изложба„За мен приложното изкуство с нетрадиционни материали е завладяващо хоби“, казва Мария. Нейните български шевици, подредени от пластмасови капачки за националния празник 3 март миналата година, все още красят сградата на център „Дълголетие“.

ИзложбаТя участва в Консултативния съвет за нулеви отпадъци към община Свиленград и чрез творческите си изяви дава пример как материали втора употреба могат да се превърнат в изкуство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Искра
Искра
08.03.2023 15:42 15:42

Наистина, творбите са красиви и изящно изработени и подредени, но изразът „отпадъчни материали“, е малко смущаващ за Осми март, за красивата, любяща и трудолюбива жена. Всеки го тълкува по свой си начин,вероятно, и като обида. Може би да се смени с друг израз /нетрадиционни материали, или нещо друго. Дано не бъркам, ако сте разбрали какво искам да споделя. Извинете !

Back to top button