Спорт

Дженев продължава напред в Крисиума

Хасковлията Адрияно Дженев се класира за четвъртфиналите на сингъл на силния ITF турнир за юноши и девойки в Крисиума (Бразилия). Надпреварата е от категория J500, втората най-висока след Големия шлем, съобщават от федерацията по тенис.

Дженев, поставен под №3 в схемата, се наложи в третия кръг със 7:6(9), 7:6(5) над №16 в схемата Сегундо Сапико от Аржентина, когото победи и преди две седмици в Асунсион. Това е трета поредна победа за Адриано на турнира без да загуби сет.

За място на полуфиналите Дженев ще играе срещу №5 в схемата Хаун Анхело от Боливия.

Предните две седмици Дженев игра финал на турнира от категория J300 в Асунсион (Парагвай) и четвъртфинал на турнира от категория J300 на ITF в Порто Алегре (Бразилия). Със спечелените точни Адрияно записа ново рекордно класиране в световната ранглиста за юноши. Българинът се изкачи до №15 в обновената в понеделник ранглиста.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button