Спорт

Държавата финансира 9 спортни клуба в Хасковска област

63 000 лв. получават клубове в Хасковска област от Министерството на младежта и спорта. Финансирането е по програма „Спорт за децата в свободното време“ за 2023 г.

Одобрени са проектите на двата тенис клуба в Хасково, на Клуба по спортно ориентиране „Компас – 1994“, Бадминтон клуб – Хасково и Спортен клуб „Атлетик“. В Димитровград финансиране получават „Карате клуб Димитровград“ и клуб по скокове на батут Младост“. Най-голямата сума – 10 500 лв. е за харманлийския клуб по кану-каяк „Хеброс“. Класиран е и клуб „Джудо“ в Тополовград.

Програма „Спорт за децата в свободното време“ е разработена за изпълнение на един от основните приоритети на Министерството на младежта и спорта – насърчаване и развитие на физическата активност, практикуването на спорт в ученическа възраст. Тя осигурява на децата възможности за занимания по различни видове спорт чрез свободен достъп до спортна база, безплатни занимания и квалифицирани треньорски кадри.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button