Спорт

Гришо с престижна победа на двойки в Индиън Уелс

Григор Димитров и Хуберт Хуркач стартираха с престижна победа на двойки на турнира по тенис на твърда настилка от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона долара, съобщават от федерацията.

Българинът и полякът елиминираха трикратните шампиони от Големия шлем при мъжките дуети и победители в Откритото първенство на САЩ за последните два сезона Раджийв Рам (САЩ) и Джо Солсбъри (Великобритания) със 7:6(2), 6:4.

Първият сет премина без пробиви, а в тайбрека Димитров и Хуркач направиха серия от шест поредни точки, за да поведат в резултата. Във втората част те реализираха единствен брейк в седмия гейм, след което запазиха преднината си и отстраниха поставените под номер 2 в надпреварата.

С успеха българинът и полякът заработиха по 90 точки за световната ранглиста на двойки и по 16 730 долара.

Хасковлията, който е 21-ти в схемата на сингъл, стартира тази нощ участието си директно от втория кръг срещу Джейсън Къблър (Австралия). Двубоят между двамата е втори в програмата на корт номер 4.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button