Хасково

Общинският съвет даде „зелена“ светлина за нов старчески дом и ремонт на театъра

Хасковският общински съвет даде съгласие общината да кандидатства за финансиране по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост за изграждането на нов Старчески дом на Кенана и за саниране на театър „Иван Димов“.

Общинският съветник Камен Тодоров попита кмета колко ще струва изграждането на дома, защото няма представена количествено-стойностна сметка, която да покаже как се получават тези около 15 млн. лв., обявени по-рано на пресконференция. Тодоров попита още кой и кога е извършил оценка на старата сграда.

По негови изчисления ако бъде построен старчески дом с площта на сегашния цената ще е 4.4 млн. лв. Според съветника общината рискува да загуби всякакво финансиране като представя проект, който не отговаря на логиката и правилата.

Кметът Станислав Дечев каза, че общинската администрация е бързала, защото първоначално крайният срок за кандидатстване е бил 17 март, но сега е удължен до 19 април. Той изрази уверение, че дотогава всичко ще е изпипано и ще има КСС, което ще покаже колко точно ще струва новият старчески дом. На база изготвени технически паспорти са излезли становища за състоянието на старата сграда и е взето решение за строителството на нова.

Максималният размер на заявените средства за санирането на театъра пък не може да надхвърля 2 500 000 лв. Планираните дейности трябва да приключат до 30 месеца, но не по-късно от 30 юни 2026 г. Крайният срок за кандидатстване тук е до 28 април.

Изграждат нов старчески дом за 15 млн. лв. в Хасково

Общината ще кандидатства за финансиране за санирането на хасковския театър

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Глупавото
Глупавото
17.03.2023 20:10 20:10

Изчерпаха се с това саниране…

Back to top button