Хасково

114 искания за използване на СРС до Хасковския окръжен съд

114 искания за използване на специални разузнавателни средства са постъпили през 2022 г. в Хасковския окръжен съд, сочи годишният доклад, който беше представен днес.

Издадени са 85 разрешения за използване на СРС, сред които са 20 продължения и 18 частични отказа. Окончателните откази са 29. Изготвените са 12 веществено доказателствени средства, които са предадени в съда.

За сравнение през 2021 г. са постъпили 105 искания за използване на СРС, през 2020 г. – 74, а през 2019 г. – 106.

1 687 са постъпилите и образувани дела в Окръжен съд – Хасково през 2022 г. Несвършените дела от предходен период са били 617, а неприключилите към края на миналата година са 618. Постъпилите дела са по-малко в сравнение с предходните три години. През годината са отменени 6 съдебни акта, от които 4 – изцяло, а 2 – частично.

Годишният доклад беше обсъден на Общо събрание на съдиите от Окръжен съд – Хасково. На него присъстваха председателят на Апелативен съд – Пловдив – Магдалина Иванова, председателят на Административен съд – Хасково – Василка Желева, окръжният прокурор на Хасково – Иван Стоянов и директор ОД на МВР Хасково – старши комисар Любомир Николов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button