Спорт

Георги Иванов триумфира с европейската титла в Букурещ – ВИДЕО

Георги Иванов триумфира с европейската титла на първенството по борба до 23 г. в Букурещ, Румъния, съобщават от федерацията.

На финала при 125-килограмовите на свободния стил българинът бе категоричен срещу украинеца Володимир Кочанов – технически туш с 10:0, като успехът дойде 1,42 мин. преди края на редовното време.

Малко късмет помогна на украинеца да стигне до тази фаза на шампионата, след като грузинец и азер се сбиха на полуфиналите и бяха дисквалифицирани.

Златото в Букурещ е най-големият успех в кариерата на младия Георги Иванов от клуб „Димитровград“, който през миналата година стана бронзов медалист на първенството на континента до 20 години.

Иванов е шампион на България при мъжете и при юношите. Наскоро той участва на турнира „Дан Колов“, но не успя да стигне до отличията. А на първенството в румънската столица бе във върховата си форма.

Преди решителната схватка за златото той постигна две убедителни победи – над Азамат Хосонов (Гърция) с 6:0 и турчина Ал Ефе с 6:2 на полуфиналите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button