Хасково

20 задържани и над 300 глобени при спецакцията в Хасковска област

20 души са задържани, а 11 са издирени при петъчната специализирана операция на полицията в Хасковска област срещу битовата престъпност и търговията с гласове, съобщават от областната дирекция на МВР.

Проверени са 1 952 души и 1 412 автомобила. Инспектирани са 18 пункта за черни и цветни метали, 18 автоморги, 20 заложни къщи и 33 питейни заведения. Извършени са проверки на 176 търговски обекта. По Закона за движение по пътищата са съставени 180 акта и 131 фиша.

По време на акцията за задържани крадци. В Хасково е хванат 17-годиен младеж за кражба на колело. 29-годишен пък е задържан за кражба на метален съд от вила във вилна зона „Куба“.

В свиленградската полиция е бил доведен 86-годишен мъж, който задигнал покъщина, дърва за огрев и 5 бидона от дом в село Щит.

В Димитровград са задържани двама познайници на полицията, които разбили метален фургон в двор на детска градина, откъдето откраднали ъглошлайф и перфоратор. Единият от двамата на 50 г. е уличен в две кражби от кафе автомати в града, откъдето липсвали суми над 200 лева.

30-годишен е заловен в ивайловградското село Железино с каруца с 16 дървета без горска марка. В селата Сърница и Голям извор в частни домове са открити кубик бракониерски дърва за огрев.

На Неделния пазар в Димитровград са открити 428 ментета. 16 спортни артикула са намерени и в къща в Хасково.

В домове в Хасково и Димитровград са намерени общо 5,3 кг. нарязан тютюн без бандерол. От търговски обект в Свиленград са иззети 240 цигари, а от спрени за проверка автомобили – 2 380 цигари. В жилища в Харманли са открити още 1 100 цигари.

Петима мъже са задържани за дрога, като трима от тях са в Хасково. В двама 17-годишни и мъж на 43 г. са намерени 15 грама марихуана и пликчета с кристали за пушене. В Симеоновград е бил задържан младеж на 22 г. с метамфетамин, а в Свиленград – 20-годишен, в чийто дом са намерени 12,2 грама марихуана и 2 машинки за мелене.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button