Регион

Откриха недекларирана валута за над 700 000 лв. в два камиона

Недекларирана валута за 704 610 лв. е открита при проверката на два камиона на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При единия от случаите на 17 март на пункта пристигнал товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Германия за Турция. При извършената проверка във фабрични кухини над хладилния агрегат са открити пачки недекларирани норвежки крони и евро с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 1 000 000 норвежки крони и 142 800 евро с обща равностойност 450 530 лева.

На следващия ден е проверен влекач и прикачено към него хладилно полуремарке, управляван от турски гражданин, превозващ стока от Нидерландия за Турция и Обединените арабски емирства. Във фабрични кухини в шофьорската кабина са открити пакети увити в прозрачни полиетиленови пликове. Установено е, че пакетите съдържат пачки с еврови банкноти, като общото количество на недекларираната валута е в размер на 129 910 евро с равностойност 254 081 лева.

По случаите са образувани бързи производства от разследващи митнически инспектори под надзора на прокуратурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button