Спорт

Европейският шампион Георги Иванов мечтае за световна и олимпийска титла

Европейският шампион Георги Иванов, който триумфира с титлата на първенството по борба за младежи до 23 г. в Букурещ (Румъния), беше посрещнат от кмета на Димитровград Иво Димов, съобщават от общината.

На срещата шампионът, който е възпитаник на димитровградския спортен клуб по борба, беше придружен от клубния президент Георги Георгиев. Кметът поднесе на шампиона почетен знак на община Димитровград. Той обяви, че вече е внесъл докладна записка с предложение към Общинския съвет, на Георги да бъде отпусната парична награда в размер на 3 000 лв. за спортното му постижение.

В направеното предложение от кмета към общинските съветници се казва, че шампионската титла е единствена за България на това първенство от трите стила. Тя е и първата титла за България в историята на европейските първенства за тази възраст. Първа европейска титла е и за Димитровград от над 50 години, от времето на Еню Вълчев.

БорбаГеорги сподели, че е щастлив от титлата и благодари за подкрепата на всички. Амбициите му са насочени към световната и олимпийската титла. Георги Георгиев обяви, че за последните десет години България е достигала три пъти до финал, но за първи път звоюва титлата. И тримата състезатели направили пробива са възпитаници на димитровградския клуб.

Haskovo.info припомня, че на финала в Букурещ в тежка категория българинът постигна категорична победа срещу украинеца Володимир Кочанов с технически туш с 10:0, като успехът дойде 1.42 мин. преди края на редовното време. Иванов е шампион на България при мъжете и при юношите. Златото в Букурещ е най-големият успех в кариерата на младия спортист. През 2019 г. Иванов стана втори на европейското за кадети, а през миналата година взе бронз на континенталния шампионат за юноши. Той е Спортист на годината на община Димитровград за 2022 година.

Георги Иванов триумфира с европейската титла в Букурещ – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тим
Тим
22.03.2023 23:56 23:56

Браво

Back to top button