Любопитно

Димитровградска гимназия е сред най-добрите по финансова грамотност

Ученици от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград постигнаха успех на Националния кръг на състезанието по финансова грамотност. Състезанието, включено в календара на МОН, тази година събра в Пловдив над 200 ученици от цялата страна.

На първо място са класирани Християна Георгиева от 6-ти клас и Валентин Станчев от 7-ми клас. Николай Николов от 5-ти клас и Теодор Казаков от 12 клас заеха третото място.

Преподавателите Яна Бъчварова и Катя Чалъкова са щастливи и удовлетворени от успехите на своите ученици, казват от гимназията.

Целта на националното състезание е да засилва интереса на учениците за изграждане на съвременни умения, създаване на социална отговорност за управлението на личните финанси и инвестирането, да ги мотивира за повишаване на тяхната финансова и функционална грамотност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button