Избори 2023 – Предизборни публикации

Хавел Карагьозов, ГЕРБ-СДС: Здравеопазването има нужда от стабилно управление

Хавел Карагьозов е студент по медицина. Той е на 26 години и е от Димитровград. Завършва медицина в Тракийски университет Стара Загора и е стажант. Хавел Карагьозов е кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС.

– Вие сте трето поколение лекар в семейството. Какво е за вас медицината?

– Медицината за мен е кауза, с която съм израснал. Като трето поколение бъдещ лекар смея да твърдя, че тя е семейна. Както се досещате от малък съм заобиколен от разговорите за пациенти, лечение, тревогите на лекаря… За мен и моето семейство медицината не е само професия.

– Това е поредното ви участие в предизборна кампания. Как решихте да влезете в политиката и къде е пресечната точка с медицината?

– Здравеопазването е сфера, която също има нужда от стабилно управление, за да предложи адекватно решение на проблемите на хората. Специалното тук е, че те се отнасят за здравето на всеки един от нас. Мисля, че мога да бъда полезен, иначе нямаше да го направя. Политиката дава възможност за реализиране на тези идеи в смисъла на стабилно управление.

– Каква е вашата визия за развитие на здравеопазването в България?

– Проблемите са същите, дори по-изострени. Необходим е кадрови капацитет, който би могъл да се справи с тях. Здравеопазването в България има нужда от промоция и превенция на здравето. Решенията, които ГЕРБ заложи в програмата си още от предишната кампания. Това е правилната посока.

– Липсата на специалисти в малките населени места продължава да бъде сериозен проблем. Какви са начините за неговото разрешаване?

– Липсата на кадри по малките населени места е тема, която бе засягана през годините. ГЕРБ залага на най-демократичните методи за стимулиране на младите лекари чрез вече споменатата „Национална програма за кадрово обезпечаване на малките населени места“. Разговарям често с моите колеги за това да се реализират в България и виждам, че те искат същото. Въпросът е да се създадат предпоставките за това. ГЕРБ има такава визия за бъдещето.

– Какво стимулира един млад медик да остане и да работи извън големите университетски центрове?

– Стимулът да остана в родния град за мен е възможността да помагам и лекувам вече познати лица. Нещо, което две поколения от моето семейство изпълнява досега. Искам да продължа да го правя заедно с тях! А и обичам града си!

ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button