Хасково

Доброволци, сред които австралиец и американец, почистиха зад зала „Юнак“

Доброволци почистиха преди обяд пространството зад спортна зала „Юнак“ и детска градина „Зорница“ в Хасково.

Инициатор е Милена Мор, която 15 г. е живяла в Калифорния, САЩ и през 2022 г. се е прибрала със съпруга си – американец, в Хасково. Към тях се присъединяват приятели и членове от Клуб за бъдеще – Хасково, сред които е семейство от хасковлийка и австралиец.

„От 1 година минавам оттук, защото водя дъщеря ми на детска градина и беше много замърсено. Реших да го изчистим, като призовавам всички млади и възрастни хора да не замърсяват и да изхвърлят отпадъците в кошовете“, заяви пред Haskovo.info Милена, която вижда тази акция, като част от нещо по-голямо.

Почистване„Ние сме млади хора и сме едно. Радвам се, че Милена се завърна и привнесе хубава практика от чужбина в Хасково“, каза Таня Челебиева.

ПочистванеДоброволците напълниха повече от 5 контейнера с отпадъци, като има и още боклуци за събиране. Сред тях са обувки, стъклена вата, учебници по български, английски език и човек и природа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Спилкова
Спилкова
26.03.2023 17:25 17:25

Браво! Така се прави с личен пример!

Hei
Hei
28.03.2023 20:20 20:20

Директорката Милкова на ДГ,,Зорница,,да напише докладна до заместник кметицата и да и изпратят хора от Чистотата да и разчистят района около цялата градина.Тези хора дошли от зад океана могат да бъдат полезни с други начинания.Успех и здраве на семействата им.

Back to top button