Регион

До 6 г. затвор грозят мъжа от екшъна със стрелба в Свиленград – ВИДЕО

Между 1 и 6 години затвор и глоба от 2 000 до 10 000 лв. грозят 30-годишния мъж, който беше задържан снощи след стрелба в Свиленград.

Haskovo.info припомня, че след получен сигнал за разпространение на наркотици, полицаите се отправят за проверка, при която на едно от кръстовищата последват колата на мъжа. Той влиза в тясна улица, като прави няколко опита да избяга и удря последователно полицейския автомобил и паркирани коли.

Един от полицаите отваря вратата на колата и му нарежда да спре двигателя. Мъжът обаче потегля и удря с вратата полицая, който пада на земята. Агресивният водач побягва без да се подчинява на полицаите, които произвеждат един предупредителен изстрел и два по бягащия. Беглецът е заловен и е настанен в хасковската болница без опасност за живота.

ПолицияСпоред началника на свиленградската полиция Бончо Бонев в случая не може да се говори за превишаване на полицейските правомощия. Удареният полицай е с охлузвания и натъртвания. Водачът не е употребил алкохол, но е отказал тест за наркотици.

ПресконференцияЗаместник-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова каза, че днес предстои да бъдат повдигнати поне 3 обвинения на задържания. В дома му са открити 140 грама марихуана, а в него 3 пакета с канабис и кристалообразно вещество. В колата му е имало табели за друг автомобил и едно мачете. Той ще бъде задържан до 72 часа, след което ще бъде внесено искане в съда за неговия постоянен арест. Ако се налага мярката му неотклонение ще бъде гледана в болницата.

Арестуваният е познат на полицията. Той е системен нарушител на пътя с множество санкции – мъжът е неправоспособен и е шофирал с чужди табели. През 2021 г. е излязъл от затвора, където е изтърпял 11-месечна присъда за транспортиране на нелегални мигранти, допълниха от прокуратурата.

Полицаи стреляха по мъж, който се опита да ги прегази в Свиленград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
JIIII
JIIII
28.03.2023 11:40 11:40

и на това му викате адекватни присъди….е за това няма да се оправим,е за това всичко що има малко акъл бяга навън…

Back to top button