Любопитно

Представиха новия роман в стихове на д-р Елена Алекова

Литературна вечер, посветена на романа в стихове „Милена“ на д-р Елена Алекова се проведе в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

Съорганизатори бяха Национален литературен салон „Старинният файтон“ – София и „Сдружение за култура – 2015“ – Хасково. Слово за романа произнесе писателката Мина Карагьозова. Въодушевената публика дълго време не пускаше д-р Алекова да си тръгне. Вечерта продължи почти два часа. Имаше много въпроси и емоционални изказвания.

За книгата и авторката говориха литературният критик Недялко Бакалов, поетът Хубен Стефанов, историкът Димитър Шалапатов, писателката Росица Станева, преподавателката Василка Асенова, дългогодишната деятелка на културата Мария Банева, музикантът Стефан Милев и др.

КнигаД-р Елена Алекова заяви, че е подготвила ръкопис на книга „Моите срещи с Хасково“ – рецензии за книги на хасковски автори, очерци, есета. Тя каза, че е благодарна на Хасково и че този град присъства най-плътно в нейния творчески живот.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button