Избори 2023 – Предизборни публикации

Веселин Недев: За промяната са нужни обединение и много работа

Веселин Недев е на 49 години от Хасково. Общественик и предприемач, развиващ успешен семеен бизнес, чието начало е поставено през 1993 година. Съпруг и баща на две деца. Веселин Недев беше народен представител от „Продължаваме промяната“ в 48-мото Народно събрание. Сега той отново е кандидат за депутат, втори в листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“. Можете да подкрепите Веселин Недев с бюлетина номер 12 и преференция 102.

– Г-н Недев, за втори път сте кандидат за депутат в рамките на по-малко от година. На миналите избори бяхте изненадата в листата на „Продължаваме промяната“. Кое Ви накара да влезете в политиката?

– Желанието ми за промяна. Всеки я иска, но малко са тези, които предприемат действия, за да се осъществи тя. Първата стъпка към промяната е просто да отидем и да гласуваме в изборния ден, а не да оставяме друг да определя бъдещето ни и посоката, в която ще поемем. Мога да допринеса за промяната със своите опит, знания и енергия. За да бъде тя възможна и да се осъществи в действителност, а не само на думи, трябва обединение и много работа.

– Как хората от бизнеса могат да приложат уменията си в парламента?

– Трудно, но не и невъзможно. И на двете места се налага взимането на важни и отговорни решения, които засягат много хора, а не само теб. Както в бизнеса, така и в политика, е важна работата в екип, поемането на отговорностите, познаването на задълженията и стриктното им прилагане и спазване.

Веселин Недев– Един от основните проблеми на хората през последната година е инфлацията. Кои са методите за борба с обедняването, които трябва да бъдат приложени от депутатите в следващото Народно събрание?

Съгласен съм с мнението на Асен Василев, който казва, че решението срещу поскъпването на храните са инвестиции в малки и средни фирми, които да произвеждат по-качествен и по-евтин продукт от вносния. Също така, реформиране на Комисията за защита на конкуренцията, която да не допуска картели и спекула.

– Упорито се говори за закон против спекулата. Като човек от бизнеса какво мислите за това?

– Както всяко нещо и това би имало своите плюсове и минуси. Бързото приемане на закони може да изглежда добре за пред хората, но не винаги е най-доброто решение. Всичко трябва да бъде детайлно обмислено и обсъдено. Лично аз мисля, че когато държавата иска да контролира нещо, то трябва да се случва чрез съответните регулаторни органи.

– Как виждате бъдещия парламент и възможностите за съставяне на правителство? Трябва ли това да стане на всяка цена?

– Нищо в живота не трябва да се случва на всяка цена, но съставянето на редовно, работещо правителство е важно за държавата и за хората. Според мен, възможностите за съставяне на кабинет са относително добри и ако сме първа политическа сила на изборите сме длъжни да предложим и да опитаме да съставим правителство.

Купуването и предаването на гласове е престъпление

Back to top button