Хасково

106 деца се отглеждат в приемни семейства в Хасковска област

114 са действащите професионални приемни семейства в Хасковска област към края на февруари, съобщи главният специалист от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Васка Атанасова.

В 97 от тях са настанени 106 деца. През февруари са осиновени две деца от региона – едното в България, а другото – в чужбина. Две деца са вписани в регистъра за осиновяване.

През месеца в региона са отпуснати 12 466 месечни помощи за отглеждане на деца на обща стойност 1 010 622 лв. 37 са еднократните помощи при бременност на стойност 5 550 лв., 100 еднократни помощи при раждане на дете на обща стойност 44 100 лв., една еднократна помощ при осиновяване на дете за 250 лв.

Между НОИ и Агенцията за социално подпомагане е подписано споразумение. С него от НОИ ще се предоставя служебна информация за хората, които получават пенсия от друга държава, но не и информация за точния размер на пенсията. Задължението за доказване на получените доходи от отпусната чужда пенсия е на заявителя, който следва да предостави на социалните легализиран превод на документ за получени доходи от пенсия за съответния период.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ПЕДАЛОВРЪТКО
ПЕДАЛОВРЪТКО
29.03.2023 14:26 14:26

Утре на обяд всички педаловрътковци пред магазин била да обсъдим велоалейте. Всичко да са изкъпани и чисти дрехи. Да не дойдете вмирисани и с дрехи залъскани от мръсотия.

Back to top button