Избори 2023 – Предизборни публикации

Атанас Зафиров: Най-важните задачи са борбата с инфлацията и повишаването на доходите

Атанас Зафиров е водач на листата на „БСП за България“ в Хасково за изборите на 2 април

-Г-н Зафиров, кои са акцентите в предизборната кампания на БСП за България?

– БСП за България има три важни акцента в тази кампания и в следващия парламент: първи – да не се въвлича България във войната – мир, дипломация, преговори и спиране на военните действия. Втори – борба с инфлацията и увеличаване на доходите и трети – защита на българското семейство, семейните ценности и на децата. Не бих ги степенувал по значение, но за мен най-важната вътрешнополитическа задача е безкомпромисна борба с инфлацията, спекулата и грабежа и рязко повишаване доходите на българските граждани!

– Има ли спекула в България и нужен ли е закон против нея?

– Не просто спекула – в България е грабеж! Държавата безучастно гледа отстрани и наистина е абдикирала от своите контролни и репресивни функции. Ние от БСП за България имаме две много бързи и адекватни решения – таван на цените и закон срещу спекулата.Докато все повече европейски държави прилагат такъв таван и дават необходимото спокойствие на своите граждани, че ще устоят на кризата, в България останалите партии обясняват, че не било пазарно и изкривявало свободната инициатива. Ако под свободна инициатива се разбира грабежа който безскрупулни търговци и картели осъществяват в момента над българския потребител, нищо добро не ни чака, докато не ударим по масата и не спрем този пазарен фундаментализъм. Питат ни често какво ще включва този закон срещу спекулата? Адекватни мерки и строги наказания на доказаните спекуланти. Когато глобата за подобни действия постави под съмнение бъдещето ти въобще като икономически субект, мисля много сериозно ще се замислиш дали да прилагаш подобни методи за бързо забогатяване.

– Какви са основните проблеми за решаване в Хасковска област?

– Хасковска област за съжаление е на последно място в страната по икономическо развитие. Един прекрасен регион, с отлични дадености, работливи хора, възможности за трансгранично сътрудничество, богата история, културен живот – и последно място. Това е така, защото региона е типичен пример на завладяната държава. Държавата е отстъпила в цели сектори, които са не просто превзети от политико-икономически-корпоративни структури, които задушават обществения интерес и го обезсилват, но и създават усещане за бутафорна държавност, като обаче реално са се превърнали в заплаха за националната ни сигурност, доколкото контролират чувствителни сектори на икономиката, бизнеса, държавната власт. Положението по границата, частните лаборатории, златния гьол, скандалите, каналджийството, сменения областен управител, ако щете, са част от доказателствата за това. Много е чувствителен и въпроса за здравеопазването – цели общини нямат болница, а гражданите са лишени от болнична помощ, което ги принуждава да пътуват десетки километри до най-близката такава. Възстановяване на болничното лечение и спасяване на останалите здравни заведения – ето една кауза, по която си струва да работят всички бъдещи народни представители от Хасково.

– Продължават ли опитите за откъсване на избиратели от БСП. Лявото пространство не става ли все по-фрагментирано?

– За съжаление, да. Беше създаден поредния политически Франкенщайн – т.нар ”левицата”, който има само една цел – откъсване на гласове от БСП и превръщането и в удобна, опитомена партия. Нещо ляво няма там, освен името. Всеки глас за тази формация е загубен глас на вятъра – нито са леви, нито ще влязат в парламента, нито ще оцелеят след изборите.

– Как виждате бъдещия парламент и възможностите за съставяне на правителство?

– Надявам се, стабилен. Хората много се умориха от избори и очакват от политиците редовен кабинет и работещ парламент. Това се очертава да бъде трудно, на база предварителните прогнози, но аз мисля, че в резултатите ще има положителни изненади и БСП ще бъде една от тях, а за мен ще бъде чест и привилегия да бъда гласа на Хасково в парламента, ако разбира се получа това доверие с номер 1 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button