Хасково

Двама четвъртокласници от Хасково отиват на нациналната олимпиада „Знам и мога“

45 деца от страната са допуснати до Националния кръг на олимпиадата „Знам и мога“.

На първо място е класиран Симон Паскалев от ОУ „Св. Иван Рилски“ в Хасково. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Хасково също ще има представител в състезанието – Александра Янева.

Националната олимпиадата „Знам и мога“ е интердисциплинарна и изисква изява на знания и умения, придобити чрез обучението по различни учебни предмети от началния етап на основната образователна степен. Тя съдейства за откриване на деца с високо ниво на умения за осмисляне и обобщаване на учебното съдържание, посочват от просветното министерство.

Олимпиадата се провежда по тема, която включва разнообразни задачи от няколко учебни предмети, включително и от изучавано учебно съдържание, свързано с екологичното и здравното образование, защита при бедствия и аварии, реагиране в критични ситуации, безопасност на движението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button