Любопитно

Национална кръгла маса за 70-годишнината на библиотеката в Димитровград

Градската библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград беше домакин вчера на Национална кръгла маса „Предизвикателствата пред съвременната библиотека в динамиката на новото време“, съобщават от институцията.

Тя се организирана по повод 70-годишнината на библиотеката. Официални гости бяха доц. Юлия Савова и доц. Евгения Русинова от Университета по библиотекознание и информационни технологии – София, Величка Петрова – главен библиотекар от РБ „Никола Фурнаджиев“ – Пазарджик, Надежда Стамова-Сотирова от РБ „Христо Смирненски“ – Хасково и Диана Дончева – директор на дирекция „Европейски програми и хуманитарни дейности“ в Община Димитровград.

Във форума участваха над 40 специалисти, сред които учители от СУ „Любен Каравелов“ и библиотечни специалисти от читалищата в община Димитровград. Изнесени бяха 11 доклада, обхващащи различни аспекти от библиотечната работа. Обсъждани бяха предизвикателствата пред съвременните библиотеки и бяха споделени ценен опит и добри практики. Състоя се и дискусия, в която бяха генерирани нови идеи.

Библиотека

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button