Регион

Разтоварват цимент от Турция без да е минал през митницата

ГКПП Капитан Андреево, архивСигнал, че турски циментовози разтоварват цимент в български е получен вчера в Свиленградското районно управление. Оперативната група потвърдила сигнала. Установени са общо три циментовоза, които прехвърлили цимента си в български коли.

Турските камиони пристигнали в България в понеделник вечерта и трябвало да обмитят цимента в Митница – Пловдив, но по указание на работодателя си те тръгнали за Свиленград и предоставили транзитните декларации на неустановено до момента лице, което ги е занесло до Митница – Пловдив за обмитяване без МПС-та да отидат до там.

От извършената справка на Митница-Свиленград става ясно, че за трите циментовоза в Митница-Пловдив е подаден митнически манифест, подадена е и е приета декларация за внос, уведомен е РЗИ-Пловдив, но не е дадено разрешение за вдигане на стоката.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Хасково, като по нейно указание ще бъдат разследвани митническите служители, обработили документите без физическото присъствие на циментовозите.

Циментът бил закупен от българска фирма, която наела турските циментовози да го превозят до България. Те обаче не отишли до Митница – Пловдив, тъй като според собственика това бил допълнителен разход.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
werder bremen
werder bremen
26.10.2011 17:22 17:22

EKOSTROY svilengrad gie raztovaril….

Back to top button