Регион

Тинейджъри ошариха димитровградско училище със свастики

Преди три години с надписи осъмнаха и хасковски училищаДимитровградското СОУ „Васил Левски“ осъмна с надписи, проповядващи етническа омраза, съобщиха от областната дирекция на МВР в Хасково.

В 6:30 заместник- директорката на училището подала сигнал в полицията, че по стените са изрисувани лозунги против ромите, свастики и надписи за футболен клуб „Левски“. Използван бил син и червен спрей.

Полицаите са установи двама младежи, извършили хулиганските действия. Те са на 15 и 16 години. По-малкият е доведен в полицейското управление за разпит. Той обяснил, че снощи около 20:30 часа влязъл в двора на училището, където заварил другото момче да драска със спрей свастиките и надписите срещу ромите. Признал си само за надписите, отнасящи се до футболния клуб. Полицаите издирват другото момче.

Надписите ще бъдат заличени още днес със съдействието на община Димитровград, където вече подготвили боята, обясни пред Haskovo.info заместник-директорката Антоанета Шаркова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.10.2011 21:22 21:22

ОТ КОГА ПОЛУМЕСЕЦА И ЗВЕЗДАТА СТАНАХА СВАСТИКИ .ИЛИ ЩОМ ГЕЙОВЕТЕ У НАС И ПО СВЕТЪ СТАНАХА ПО-ПОПУЛЯРНИ ОТ РАСОВИТЕ МЪЖЕ,ЗАЩО И СИМВОЛИТЕ НА ИСЛЯМА ДА НЕ СТАНАТ ОБРАТНИ НА СЛЪНЦЕТО И СВЕТЛИНАТА-СТАРОБЪЛГАРСКАТА СВАСТИКА НА ТАНГРА

m
m
26.10.2011 22:26 22:26

abe ne vijda6 li 4e snimkata e stara

Back to top button